biography stuffies chingu(s) home entry

  



Older Post >> | << Newer Post
Cheesy Scrambled Eggs


Monday, 19 November 2012 | 0 comments


BAHAN-BAHAN :

  • 1 sudu besar mentega
  • 9 biji telur
  • ½ sudu cawan susu UHT
  • ¾ sudu teh garam
  • ⅛ sudu teh serbuk lada hitam
  • 10 gram keju berkrim (dipotong dadu)
  • ¼ sosej (dipotong halus)

CARA MEMBUAT :
  1. Panaskan mentega di dalam kuali leper.
  2. Dalam bekas yang berasingan masukkan telur, susu, garam dan lada sulah, kacau menggunakan pemukul telur sehingga rata.
  3. Masukkan telur yang dipukul tadi ke dalam kuali leper menggunakan api yang sederhana. Kacau sehingga telur masak.
  4. Masukkan keju berkrim, hirisan sosej, masak sehingga telur agak pekat.
  5. Angkat dan hidangkan bersama dengan tomato dan kacang panggang.